Beauty is schoonheid. En schoonheid is een kenmerk van een dier, idee, object, persoon of plaats dat een waarneembare ervaring van genot of tevredenheid geeft. Schoonheid wordt bestudeerd als onderdeel van esthetiek, cultuur, sociale psychologie, filosofie en sociologie. Een “ideale schoonheid” is een entiteit die bewonderd wordt, of kenmerken bezit die wijd en zijd worden toegeschreven aan schoonheid in een bepaalde cultuur, voor perfectie.

De ervaring van “schoonheid” impliceert vaak een interpretatie van een entiteit als zijnde in evenwicht en harmonie met de natuur, wat kan leiden tot gevoelens van aantrekkingskracht en emotioneel welzijn. Omdat dit een subjectieve ervaring kan zijn, wordt vaak gezegd dat “schoonheid in het oog van de toeschouwer ligt.”

Er is bewijs dat de waarnemingen van schoonheid evolutionair bepaald zijn, dat dingen, aspecten van mensen en landschappen die als mooi beschouwd worden typisch gevonden worden in situaties die een betere overleving van de waargenomen menselijke genen kunnen geven.

Categorie├źn: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Jeugdige beauty?

Wat is jeugdige beauty? Onderzoek heeft getracht te achterhalen welke gelaatskenmerken de aantrekkelijkheid van het gezicht veroorzaken. De vorm van het gezicht in de zin van “hoe alles aan elkaar hangt” is een belangrijke bepalende Lees verder…

Algemeen

Wat is schoonheid?

De karakterisering van een persoon als “mooi”, op individuele basis of door gemeenschapsovertuiging, is vaak gebaseerd op een combinatie van innerlijke schoonheid, die psychologische factoren omvatten persoonlijkheid, intelligentie, intelligentie, genade, beleefdheid, charisma, integriteit, congruentie en Lees verder…